Panvica - popri hrncoch najčastejšie používané príslušenstvo v kuchyni - sa používa na prípravu jednoduchých pokrmov, ako sú miešané vajíčka alebo palacinky, ale aj zložitých jedál, ako je paella alebo rizoto. Môžete v nej vyprážať steaky, dusiť zeleninu, pripravovať francúzske toasty,...
Dobre vybavená kuchyňa by mala mať aspoň dve panvice: oceľová panvica na rýchle vyprážanie pri vysokých teplotách, napr. kotlety, a liatinová panvica na ľahké vyprážanie zeleniny alebo hydiny. V skrinke sa oplatí mať aj univerzálnu panvicu wok, v ktorej môžeme pripravovať vyprážané jedlá, dusiť zeleninu alebo dokonca variť polievku. Ak ste fanúšikom palaciniek, budete potrebovať špeciálnu plochú panvicu na palacinky . Na druhej strane grilovacie panvice sú ideálne na prípravu steakov. Spomedzi tradičných panvíc s povrchovou úpravou sú najobľúbenejšie tieto keramické panvice - mimoriadne odolné proti poškriabaniu.
351 produktov
227,70 €
Panvice Ceratal Classic 24 cm & Ceratal Comfort 28 cm s pokrievkami 2 ks
Fissler
Odosielame do 24 h
182,70 €
Panvica Le Creuset s keramickým povrchom s pokrievkou 28 cm
Le Creuset
Odosielame do 10 pracovných dní
158,30 €
Panvica Le Creuset hlboká s keramickým povrchom s držadlom 28 cm
Le Creuset
Odosielame do 10 pracovných dní
232,50 €
Panvice Adamant Classic 24 cm & Adamant Comfort 28 cm s pokrievkami 2 ks
Fissler
Odosielame do 24 h
Trendy, novinky a tipy.
Dobrá panvica je jedným zo základných prvkov vybavenia každej kuchyne. Môžeme si vybrať z keramické panvice Dobrá panvica je základným vybavením každej kuchyne. Panvica bez tuku alebo panvice s odnímateľnými rukoväťami sú ďalšie dostupné typy tohto nepostrádateľného kuchynského vybavenia. Na smaženie chutných palaciniek budete potrebovať inú panvicu, na grilovanie kurčaťa alebo na ázijské jedlá inú panvicu. O panvice nie je núdza, ale ktorá je najlepšia? Sme presvedčení, že nasledujúci zoznam vám uľahčí rozhodovanie o výbere ideálneho produktu.
Ktorú panvicu kúpiť?
Panvica je príslušenstvo, bez ktorého sa v kuchyni takmer nezaobídete. Zo širokej ponuky sa vám môže zatočiť hlava. Keramická panvica, medená panvica, hliníková panvica, panvica na steaky na vajcia alebo panvica odolná voči rúre Toto je len niekoľko návrhov. Preto by ste pred výberom mali zvážiť, aké vlastnosti by mala mať panvica a aké potraviny na nej chcete pripravovať. Pri kúpe panvice sa oplatí zvážiť materiál konštrukcie, typ povlaku a jej zamýšľané použitie.
Liatinová panvica, hliníková panvica, medená panvica... Zoznámte sa so všetkými typmi panvíc!
Panvice možno rozdeliť podľa materiálu, z ktorého sú vyrobené. Aké typy panvíc nájdete v aplikácii FormAdore?
Keramické panvice
Ktorá panvica je najzdravšia? Taký, ktorý je bezpečný pre naše zdravie a životné prostredie a z ktorého sa počas vyprážania neuvoľňujú žiadne škodlivé látky. Panvica s povrchovou úpravou vyrobenou z kombinácie minerálov a hliny vypálenej pri veľmi vysokých teplotách, t. j. s keramickou povrchovou úpravou, je určite jednou z najlepších panvíc na trhu. Tento povlak nereaguje so žiadnou z potravinových zložiek, a preto neovplyvňuje chuť ani vôňu pripravovaného jedla. Panvice s povrchovou úpravou Keramické panvice sa rovnomerne zahrievajú a dlho si udržujú teplo, ale je dôležité pamätať na to, že nesmú byť vystavené rýchlym zmenám teploty, pretože by mohlo dôjsť k ich poškodeniu. Treba tiež poznamenať, že keramická panvica je nepriľnavá panvica, ktorá je veľmi odolná proti poškriabaniu.
Liatinové panvice
Ťažké, odolné a dlhotrvajúce liatinové panvice nemajú žiadnu ďalšiu povrchovú úpravu. Sú vyrobené len z prírodných materiálov a vyznačujú sa odolnosťou voči poškriabaniu a všetkým druhom poškodenia. Liatinová panvica dokonale vedie teplo, t. j. rovnomerne sa zohrieva a dlho udržiava požadovanú teplotu jedla. Okrem toho má liatinový materiál vysokú odolnosť voči vysokým teplotám , takže tento typ panvice možno používať aj v rúre.
Medené panvice
Medená panvica je zo všetkých modelov na trhu pravdepodobne najtvárnejšia a najelegantnejšia. To však určite nie je jeho jediná výhoda. Meď je vynikajúcim vodičom tepla - okamžite sa zahrieva a rovnomerne rozvádza teplo, čo umožňuje rýchlejšiu prípravu jedla. Treba však dodať, že najlepšie medené panvice majú z vnútornej strany kvalitný povlak, ktorý zabraňuje priamemu kontaktu potravín s meďou. Meď totiž reaguje s kyslými produktmi, čo mení chuť potravín.
Oceľové panvice
Hľadáte nezničiteľnú panvicu, ktorá odolá poškriabaniu, preliačeninám alebo hrdzaveniu? Tu je - panvica z nehrdzavejúcej ocele, ktorá je úplne bezpečná pre vaše zdravie a pomaly uvoľňuje akumulované teplo, takže jedlo na nej pripravené zostane dlho teplé. Oceľová panvica je najlepšia panvica na vyprážanie mäsa.
Hliníkové panvice
Hliníkové panvice sú ľahké, praktické a veľmi dobre vedú teplo . Pri výbere tohto typu panvice je potrebné dbať na to, aby mala špeciálnu povrchovú úpravu odolnú proti poškriabaniu, ktorá neobsahuje škodlivé látky.