Čo je to panvica, vidí každý. Ale čo ak vám povieme, že to nie je také jednoduché? V spoločnosti FormAdore si každá panvica zaslúži samostatný popis (a to aj je!). Nemáme tu veľa miesta, preto len napíšeme, že medzi desiatkami hrncov na tejto stránke nájdete oceľové hrnce, ako aj smaltované alebo hliníkové. Mnohé z nich majú na vnútornej strane špeciálny povlak na optimalizáciu distribúcie tepla! Väčšina z nich má vo vnútri aj praktické odmerky.
Vo FormAdore nájdete hrnce, ktoré vyzerajú lepšie ako mnohé taniere. Hotové pokrmy tak môžete servírovať priamo na stôl bez toho, aby ste ich museli prenášať z hrnca na iný pokrm. Náš tip: vyberte si indukčný hrniec, aj keď máte plynový sporák. Indukcia vám nebráni v používaní hrnca na plyne a v budúcnosti môžete prejsť na varnú dosku.
Poznámka : Ak hľadáte hrniec primárne na ohrievanie mlieka, pozrite si náš nádoby na mlieko.
95 produktov
125,10 €
Rajnica na fondue Fondue Caquelon Tradition Collection 16 cm višňová
Le Creuset
Odosielame do 10 pracovných dní
Kuchyňa je srdcom každej domácnosti, preto musí byť dobre zariadená, ale aj vybavená potrebnými spotrebičmi a príslušenstvom. Hrnce sú základným vybavením, ktoré zefektívňuje a spríjemňuje každodenné varenie. Hrnce sa líšia veľkosťou, tvarom, materiálom, dizajnom a účelom. Okrem iného tu nájdete hrnce, veľké hrnce, hrnce na mlieko, hrnce na špargľu a hrnce na varenie v pare, takže si každý môže ľahko zostaviť sadu hrncov podľa svojich potrieb.
Panvica - hrniec, ktorý by nemal chýbať vo vašej kuchyni
Jednou z nevyhnutných súčastí kuchynského vybavenia je hrniec, špeciálny hrniec na varenie mlieka, omáčok, rozpúšťanie masla a niekedy aj na vyprážanie. Jeho charakteristickým znakom je jedna dlhá rukoväť, vďaka ktorej sa s hrncom oveľa ľahšie manipuluje. Tento hrniec je možné zakúpiť spolu s celou sadou hrncov alebo samostatne. V našej ponuke nájdete široký výber hrncov vrátane hrncov na mlieko s praktickou výlevkou, ktorá umožňuje presné prelievanie tekutiny do inej nádoby, alebo hrncov na varenie vajec, ktoré sa líšia veľkosťou, dizajnom a materiálom.
Liatina, hliník alebo nehrdzavejúca oceľ?
Hrnce sa vyrábajú z rôznych druhov materiálov. Najobľúbenejšie sú hrnce z nehrdzavejúcej ocele, pretože výborne vedú a udržiavajú teplo, sú mimoriadne odolné, odolné voči poškodeniu a poškriabaniu a ľahko sa udržiavajú. Treba poznamenať, že jedlo pripravené v oceľovej panvici sa neprilepí na dno a nepripáli sa. Správne používaný oceľový hrniec poslúži každému mnoho rokov.
Rovnako obľúbené sú ľahké a praktické hliníkové hrnce, ktoré sa veľmi rýchlo zahrievajú a dobre držia teplo, čo umožňuje rýchlejšie varenie, a tým šetrí čas a energiu. Hliníkové panvice majú zvyčajne nepriľnavý povrch, ktorý chráni panvicu pred rýchlym opotrebovaním, poškodením, poškriabaním alebo poškriabaním.
Za zmienku stoja aj liatinové a smaltované hrnce. Liatina vyrobená z prírodného materiálu je veľmi odolná voči mechanickému poškodeniu, poškriabaniu a oderu. Sú ťažké a dlho sa zohrievajú, ale rovnomerne rozvádzajú teplo a dlho udržujú jedlo horúce. Na druhej strane smaltované hrnce je jedným z najzdravších kuchynských riadov, pretože smalt má antibakteriálne vlastnosti, neuvoľňuje škodlivé látky a nemení chuť jedla. Výhodou tohto typu riadu je jeho tradičný, ale pútavý vzhľad.